Muschi de porc la cuptor!!

    Daca tot este duminica, sfarsit de saptamana, m-am gandit sa pregatesc un mushi de porc la cuptor cu multe mirodenii , garnitura de orez cu legume si muratura ardei copti . Mmm un deliciu !! 

Ingrediente 
- i kg de mushi de porc
- 2 pliculete de orez
- un ardel
- doua rosi
- 2 morcovi
- porumb
- paste de tomate
- un pahar de vin 
- condimente (sare, piper, busuioc, salvie, boia dulce si iute)
- 6 caciuli de usturoi
- o jumatate de lamaie
- susan
- ulei de masline
    Pentru inceput spalam bine carnea si o curatam de bucatile mai mari de grasime iar intr-un bol amestecam o cana de vin cu, 3 lingurite de ulei de masline, sare, piper,  stoarcem jumatatea de lamaie,boia, salvie si celelate mirodenii. Usturoiul daca vreti puteti sa il taiati marunt dar eu l-am facut in mojar dar nu l-am facut pasta ci l-am lasat in bucatele mari.
    Acuma pregatim carnea. Luam mushiul de orc si il crestam si pe lungime si pe latime apoi il punem intru-o oala sau bol impreuna cu baitul ce l-am facut mai sus si il masam bine bine de tot pe urma adaugam peste el o folie de plastic si il lasam asa la frigider cam 30 de minute.
    Cat timp lasam muschiul la frigider, punem orezul la fiert 10 minute dupa ce apa incepe sa fiarba si in acest timp taiem legumele. Rosile trebuie decojite si apoi taiate cubulete.
    Acuma am sa va explic cum se decojesc rosile. Luam o oala mai mica si o punem cu apa la fiert, langa punem un bol cu apa rece unde o sa decojim rosile. Cand vedem ca apa incepe sa fiarba luam o furculita si o infigem in cotorul rosiei si in celalat capat ii facem o taietura in forma de cruce sa o putem decoji mai usor. Rosia se tine in apa pana cand vedem ca pielita de pe ea incepe sa se dea jos.
    Acuma punem carnea intr-o tava impreuna cu baitul facut si pe langa punem cei doi morcovi taiati rondele.
    Dupa ce am bagat muschiul de porc la cuptor ne apucam de garnitura. Intr-o tigaie incingem putin ulei si adaugam ceapa, Dupa ce ceapa a devenit sticloasa adaugam ardelul, rosile, pasta de rosi dizolvata in putina apa, orezul care dupa ce a fiert 10 minute l-am scos din punga si l-am lasat sa se raceasca, oregano, porumb si la final susanu.
    Dupa ce am pregatit garnitura, ne uitam cum se prezinta mushchiul nostru de porc. Dupa ce ii bine rumenit  muschiul il scoatem afara si il punem pe o farfurie si este gata de servire.

 
    Va doresc o saptamna cat mai frumoasa si spor la gatit. 
    Pofta buna si va mai astept sa mai gatim impreuna in bucataria mea.