Paste Carbonara!

    Prima reteta pe care am s-o impartasesc cu voi este "Paste Carbonara"!
Este o reteta simpla pentru orice buzunar si nu necesita mult timp de preparare.
 
Ingrediente:
-500 de g de paste 
-250 grame de bacon taiat cubulete (sau cumparat direct taiat cubulete)
-3-4 catei de usturoi (depinde cat de mult vrei sa ii simti gustu de usturoi)
-doua galbenusuri
-300-400 de ml de smantana (in functie de cat de mult sos doresti)
-sare
-piper 
-ulei
-oregano 
-parmezan
 
Mod de preparare 
    Prima etapa este de a pune o oala cu apa pe foc, in acea apa adaugam un pic de ulei si sare (ulei pentru a nu se lipi pastele intre ele). Cand vedem ca apa incepe sa fiarba adaugam pastele si din cand in cand la mai mestecam sa nu se prinda de fundul oalei (cum mi se mai intampla cateodata cand uit de ele ).
 
      Pana ce asteptam ca apa sa fiarba taiem marunt sau rondele usturoiul ( eu am ales sa tai marunt ca asa imi place).  
 
    Dupa ce am taiat usturoiul luam o tigaie si o punem pe foc impreuna cu baconul nostru, dupa ce baconul a inceput sa se rumeneascca adaugam usturoiul si lasam doar un pic impreuna cu baconul.
 
 
    Intr-un bol pregatim 300-400 de ml de smantana (eu am pus 400 ca imi place cu sos mai mult) si adaugam doua galbenusuri pe care le amestecam bine bine cu smantana.
 
    Dupa ce au fiert pastele aproximativ 10-15 minute (timpul difera de cat de mult vrei sa fie  fierte, mie imi plac mai aldente deci cam 10 minute) oprim focul si le lasam inca 2-3 minute acolo in apa si punem un capac pe oala (ca sa se umfle un pic) apoi le scoatem intr-un strecurator (dar NU punem apa rece pe ele) si  le repunem in oala in care au fiert si adaugam baconul si smantana si le amestecam toate.
 
 
    Si ultima etapa este de a le pune in farfurie sa adaugam parmezan si oregano si cum spun francezii "Bon Appétit".
 
Sper ca v-am fost de folos si va mai astept pe la mine prin bucatarie :) :* :* !!